.

Blog Italiaans

/Blog Italiaans

Het Italiaanse strandritueel en haar ziektes

In Italië gaat men anders met de opvoeding om dan in Nederland. Kinderen worden meer in de watten gelegd en men is erg bang om iets in de verzorging te vergeten omdat je daar ziek van kunt worden. Nederlanders geven volgens de Italianen een Spartaanse opvoeding en dit wordt allemaal duidelijk in het strandritueel. Pas jij ook op dat je geen ‘cervicale’ krijgt? In mijn blog lees je er alles over.

Het Italiaanse strandritueel en haar ziektes2019-07-02T16:04:53+02:00

Culturele verschillen tussen Italië en Nederland

Culturele verschillen worden soms zichtbaar door woorden die in de ene taal belangrijk zijn en waar in een andere taal geen woord voor is. Bijvoorbeeld: de uitdrukking ‘la prova costume’ is een voorbeeld van ‘fare bella figura’ dat in Italië heel belangrijk is terwijl in Nederland juist de inhoud belangrijker is dan de vorm. Ken jij het begrip ‘fare bella figura? Als je dit jaar op vakantie gaat naar Italië, denk dan aan de uitdrukking: “when in Rome do as the Romans do” en pas bijvoorbeeld je vakantiekleding aan aan de Italiaanse gebruiken. Of vind je dat je dat zelf mag weten? Realiseer je dan dat je uit gaat van het Nederlandse ‘centraal stellen van het individu'. In mijn blog vertel ik er iets over.

Culturele verschillen tussen Italië en Nederland2019-07-10T08:50:36+02:00

5 handige Italiaanse vakantiewoorden

Heerlijk! Bijna vakantie. Je ziet jezelf al bijna zitten met een cappuccinootje op een Italiaans terras in de zon. Italië is een prachtig land om vakantie te vieren. Alleen die taal. Het zou tóch handig zijn om een paar woorden Italiaans te kunnen. Dat is ook zo. En daar kan ik je bij helpen. Leer deze vijf woorden en je zult zien het veel gemakkelijker wordt om in Italië duidelijk te maken wat je wilt. Het zijn er maar vijf. Dat moet lukken toch?

5 handige Italiaanse vakantiewoorden2019-05-04T12:16:37+02:00

De Italiaanse taal leer je in de praktijk

De Italiaanse taal leer je in de praktijk Met handen en voeten Wanneer cursisten na een aantal moeilijke grammaticalessen twijfelen of ze de Italiaans taal ooit onder de knie zullen krijgen, vragen ze mij hoe lang ik erover heb gedaan. Dan denk ik terug aan mijn eigen ervaringen en hoe ik me de taal

De Italiaanse taal leer je in de praktijk2019-05-04T11:28:53+02:00