Cursus Italiaans

//Cursus Italiaans
Cursus Italiaans2018-06-26T19:07:55+00:00

Privé of groepsles italiaans

Privé- of groepsles Italiaans

Door privélessen of een groepscursus Italiaans te volgen, leert u de taal op een vlotte en plezierige manier. U zult ongetwijfeld – net als ik – waardering krijgen voor het land en de cultuur. Door de combinatie van grammatica, spreken, schrijven en informatie over Italië zult u al snel zaken herkennen en gaan toepassen.

Ik ben benieuwd naar uw wensen en motivatie. Kom gerust langs voor een vrijblijvend intakegesprek. Gedurende ongeveer een half uur bekijken we wat uw instapniveau is en wat u graag wilt leren. Op basis daarvan bepalen we in welke groep u geplaatst kunt worden. Liever individueel aan de slag? Kies dan voor privélessen om het Italiaans onder de knie te krijgen.

Werkwijze

In een ontspannen sfeer beginnen we de cursus Italiaans met een “buon caffè”. Vervolgens, inventariseer ik alle uitdagingen en vragen van de cursisten naar aanleiding van het huiswerk. We delen onze ervaringen en waar nodig leg ik zaken nog eens uit. Daarna geef ik uitleg over het nieuwe grammatica-onderdeel. Vervolgens brengen we het Italiaans in de praktijk met rollenspellen of het maken van oefeningen.

Ik combineer grammatica met praktijkoefeningen. Als cursisten dat nodig hebben, dan doen we nog wat extra praktijkoefeningen. Als iedereen klaar is voor het volgende onderwerp, gaan we verder. Het boek is een leidraad, maar geen vastomlijnd kader waar we ons exact aan houden. De (blijvende) motivatie van de cursisten staat voorop!

Mijn cursisten zijn zowel mensen uit het bedrijfsleven die zakelijk Italiaans willen leren spreken voor hun werk, als particulieren.

Weinig tijd? Overweeg dan eens de mogelijkheid om via Skype de Italiaanse taal te leren.

Het lesmateriaal en de modules:

Ik werk met verschillende lesmethodes, afhankelijk van het niveau. U kunt zelf de boeken bestellen. De kosten bedragen ca. 60 euro. Meer informatie hierover ontvangt u na plaatsing in de groep.

Locatie

Ik geef les in het leskantoor van Tutta Lingua, Bornerbroeksestraat 87 te Borne. Het kantoor is gelegen aan het fietspad tussen het woonhuis en het pannenkoekenhuis.

Meer weten over privélessen Italiaans of een groepscursus?


Recensies

Elke maandagavond weer energie opladen met de cursus Italiaans. Met een kleine groep mensen die de taal willen leren en interesse hebben voor van alles wat met Italië te maken heeft.

Ik vind de cursus erg prettig in opbouw. Om er weer even in te komen begint het jaar met herhalingslessen van eerdere stof, daarna doorgaan met nieuwe lesstof. Aan het eind van het jaar oefenen met het toepassen van de lesstof in conversatielessen. Er is een goed balans tussen “ droge” grammatica en praktische onderwerpen. Het leuke is dat de groepen buiten de taalcursus ook betrokken worden in culturele onderwerpen, zoals films, de Italiaanse keuken, kunst en geschiedenis.

Omdat er kleine groepen zijn komt iedereen aan bod. Fiona zorg voor een ontspannen sfeer tijdens de lessen.  Er is ruimte voor humor en persoonlijks aandacht. Daardoor durf ik meer en leer ik meer.

Monique Lammers