Sinds ruim een jaar heb ik via Skype Italiaanse les van Fiona. Dit is een uitkomst voor mij, omdat de lestijden van de groepscursussen mij niet handig uitkomen, en op deze manier kan ik alsnog deze prachtige taal leren. Een ander voordeel is dat we de lessen zo kunnen indelen dat ze aansluiten op wat ik wil leren, of waar ik extra aandacht aan wil besteden. Deze flexibiliteit vind ik erg prettig. Dit alles maakt dat ik met Fiona’s hulp mooie vorderingen heb kunnen maken.

Grazie mille, Fiona!

Vera Panjer

Elke maandagavond weer energie opladen met de cursus Italiaans. Met een kleine groep mensen die de taal willen leren en interesse hebben voor van alles wat met Italië te maken heeft.

Ik vind de cursus erg prettig in opbouw. Om er weer even in te komen begint het jaar met herhalingslessen van eerdere stof, daarna doorgaan met nieuwe lesstof. Aan het eind van het jaar oefenen met het toepassen van de lesstof in conversatielessen. Er is een goed balans tussen “ droge” grammatica en praktische onderwerpen. Het leuke is dat de groepen buiten de taalcursus ook betrokken worden in culturele onderwerpen, zoals films, de Italiaanse keuken, kunst en geschiedenis.

Omdat er kleine groepen zijn komt iedereen aan bod. Fiona zorg voor een ontspannen sfeer tijdens de lessen.  Er is ruimte voor humor en persoonlijks aandacht. Daardoor durf ik meer en leer ik meer.

Monique Lammers

Italiaans leren was  altijd mijn diepste wens. Nadat mijn promotieonderzoek afgerond was, leek het me een goed moment om te starten. Dezelfde dag vond ik de uitdagende site van Tutta Lingua op internet. Wat een prachtige site, met alle nodige informatie in een oogopslag! De telefonische interactie met de lerares was net zo aangenaam. Het klikte meteen! Ik schrok echter bij de gedachte dat ik van Amsterdam naar Twente zou moeten reizen voor de lessen. En toen kwam Fiona met het briljante idee om Skype lessen te volgen. Geweldig! Al langer dan 1 jaar volg ik haar Skypelessen  om op deze prettige manier deze mooie taal te leren. Efficiënt, leuk, flexibel en vooral relaxed leren in mijn eigen omgeving. Een echte aanrader voor mensen met drukke banen en onregelmatige diensten. Fiona, bedankt voor alles wat ik wekelijks van je mag leren. Sei la migliore!

Daniela Oprea-Lager

Op mijn zoektocht naar een nieuwe docent Italiaans, kwam ik terecht op de website van Tutta Lingua. De vestigingsplaats van Tutta Lingua ligt nu niet direct dichtbij mijn woonplaats. Op mijn voorstel om dan lessen via Skype te volgen werd door mevrouw Stramigioli direct enthousiast gereageerd! Inmiddels zijn we een flink aantal lessen verder en ik kan niet anders zeggen dan dat het prima functioneert. Om de vorderingen bij te houden, spreken we één keer per maand persoonlijk af. Een prachtige mix en erg aan te bevelen. Grazie, Fiona!

Ellen Kerkwijk