Ga mee naar de opera: Il barbiere di Siviglia

IL BARBIERE DI SIVIGLIA 2 OKTOBER

Wegens groot succes in 2013 in reprise: de komische opera Il barbiere di Siviglia (Rossini) in een regie van Laurence Dale, met in de cast o.a. Karin Strobos (Rosina), Mark Milhofer (Almaviva) en Brunò Pratico (Bartolo). Pers en publiek waren in 2013 lovend over enscenering en cast van deze sprankelende opera buffa. Trouw (Peter van der Lint) gaf vijf sterren: “Een bruisend en geestig geheel in een fel kleurencrescendo.” De Telegraaf schreef: “Karin Strobos is een Rosina uit duizenden”. Il barbiere di Siviglia is tijdloos, geestig en gevat, zit vol vaart en onbezonnen vreugde en is daarom een van de meest geliefde opera’s aller tijden.

Graaf Almaviva is stapelverliefd op de jonge Rosina. Zij houdt ook van hem maar haar voogd Bartolo wil zelf met haar trouwen om zo een omvangrijke bruidsschat in de wacht te slepen. Na de nodige komische verwikkelingen krijgen de twee geliefden elkaar uiteindelijk dankzij de vindingrijkheid van de geslepen Figaro.

Decor en kostuums van ontwerper Gary McCann zijn in deze enscenering geïnspireerd op de kleurrijke mozaïeken van kunstenaar Antoni Gaudi.

Op woensdagavond, 2 oktober neemt Tutta Lingua jullie mee naar deze prachtige opera in Enschede.

Voordat de opera begint krijgen jullie hierover een inleiding over deze opera. In de pauze is er de mogelijkheid om in het Italiaans vragen te stellen aan een Italiaanse zanger.

Kort gezegd:

  • Il barbiere di Siviglia, op woensdag 2 oktober, 19.30 in het Wilminktheater
  • de inleiding begint om 18.30 uur. We verzamelen om 18.15 in de foyer van het Wilminktheater
  • meet en greet met één van de zangers, van Italiaanse afkomst.
  • incl. pauzedrankje
  • Neem bij deze Tutta Lingua activiteit gerust iemand mee. Hij/zij kan dan alleen bij de meet en greet geen vragen stellen maar de introductie is gewoon in het Nederlands!
  • Prijs: slechts 30,
Meld je aan!