Taalreis Italië Bologna & Rimini 2021

De taalreis gaat door!

Vluchtschema

Het vermoedelijke vluchtschema met KLM:

Zaterdag 28-08-2021 Amsterdam – Bologna 10:45 – 12:30
Zaterdag 04-09-2021 Bologna – Amsterdam 17:25 – 19:35
N.B. Onder voorbehoud van vluchtwijzigingen.

Dagprogramma Taalreis Rimini

Zaterdag 28 augustus

Vlucht van Amsterdam naar Bologna waar we in het begin van de middag aankomen. Bij aankomst staat een busje voor ons klaar die ons eerst naar het hotel in Bologna zal brengen. Tijd om in te checken en te lunchen (inbegrepen). Later in de middag treffen we onze lokale gids die ons mee zal nemen voor een wandeltour door de stad. We brengen o.a. een bezoek aan de Basilica van San Domenico, het stadcentrum, de Basilica van Santo Stefano and die van San Petronio. Ook gaan we naar de Archiginnasio, de oude zetel van de Universiteit van Bologna en een van de meest unieke gebouwen in de stad. Het Anatomisch Theater, gebouwd in 1637, wordt beschouwd als een van de hoogtepunten van het gebouw. Naar typisch Italiaans gebruik zullen we een aperitivo nuttigen voor het eten. De tour eindigt bij een lokaal restaurant waar we gezamenlijk kunnen dineren.

Overnachting: Hotel Porta San Mamolo in Bologna

Zondag 29 augustus

Vandaag staat in het teken van de regio Emilia Romagna! Deze regio heeft een landschap van overwegend glooiende heuvels die geel kleuren van de uitgestrekte zonnebloemvelden en bezit een schat aan culturele en culinaire hoogstandjes. Na het ontbijt checken we uit en neemt de gids ons mee naar het plaatsje Dozza; een klein dorpje ten zuidoosten van Bologna en is vooral bekend van de muurschilderingen in het centrum. Onze volgende stop is Brisighella. Brisighella schaart zich bij de top tweehonderd van mooiste dorpen van Italië. De Torre dell’Orologio, de kerk en het kasteel hebben daarmee te maken, maar ook de galerijenstraat Via del Borgo. In een lokaal restaurant wordt een tafeltje voor ons gereserveerd voor de lunch. Hierna gaan we naar het pittoreske vestingstadje San Leo. Deze prachtige rots vesting was ooit de hoofdstad van Italië. Hier lijkt de tijd stil te hebben staan. San Leo heeft zeer mooie monumenten, zoals het Fort uit de 15 eeuw, de Parochiekerk uit de 9e tot de 11e eeuw en de Dom uit 1173. Vanuit San Leo heb je een prachtig uitzicht over de omliggende heuvels en dalen.

Aan het begin van de avond zullen we aankomen bij ons hotel in Rimini, waar we de rest van de reis verblijven. We sluiten deze dag af met een diner in een restaurant op loopafstand van het hotel.

Overnachting: Hotel Corallo in Rimini, aan de kust.

Maandag 30 augustus

We halen eerst onze huurfietsen op waar we de komende dagen gemakkelijk mee naar de taalschool kunnen fietsen.

9.00-13.00 Scuola di Tiberio

De middag is ter vrije besteding. Ga bijvoorbeeld op eigen gelegenheid het centrum van Rimini ontdekken of geniet van de zon op het strand of bij het zwembad van het hotel.

Overnachting: Hotel Corallo in Rimini.

Dinsdag 31 augustus

9.00-13.00 Scuola di Tiberio
15.00 Talking and walking

Een culturele wandeling door het centrum van Rimini. Een docent van de school neemt jullie mee. Hij/zij vertelt je over: de Romeinse periode, de renaissance maar ook culturele verschillen, dialecten en belangrijke locaties voor Fellini

Overnachting: Hotel Corallo in Rimini.

Woensdag 1 september

9.00-13.00 Scuola di Tiberio

Deze middag vertrekken we samen met een lokale gids naar Sogliano al Rubicone. Hier wordt de speciale Fossa-kaas geproduceerd. We brengen een bezoek aan een lokale kaasmaker die ons zal uitleggen hoe de kaas wordt gemaakt en uiteraard gaan we deze ook proeven! Na een korte wandeling door het historisch centrum gaan we naar Santarcangelo di Romagna, sprookjesachtig gelegen op een heuvel. We stoppen bij een wijnboer die gespecialiseerd is in Sangiovese wijn. Hij laat ons de wijnvelden zien, de wijnkelder en we krijgen een proeverij aangeboden. Op de terugweg gaan we dineren in een authentieke agriturismo.

Overnachting: Hotel Corallo in Rimini.

 

 

 

 

 

Donderdag 2 september

9.00-13.00 Scuola di Tiberio

Wie verblijft in Emilia Romagna, moet zeker een bezoek brengen aan Ravenna. Vanmiddag bezoeken we deze fascinerende stad met maar liefst acht UNESCO-werelderfgoedlocaties. Maar Ravenna is ook de stad die Dante Alighieri als laatste toevlucht heeft gekozen en die nog steeds zijn herinnering en onsterfelijke overblijfselen bewaart. Op 14 september 2021 is het 700 jaar geleden dat Dante in Ravenna overleed, daarom is 2021 tot het jaar van Dante uitgeroepen in heel Italië.

Overnachting: Hotel Corallo in Rimini.

Vrijdag 3 september

9.00-13.00 Scuola di Tiberio

De middag is ter vrije besteding.

Aan het einde van de middag worden we verwacht bij het Teatro Galli voor een korte rondleiding. Het prachtige theater stamt uit 1857, toen het werd geopend door componist Giuseppe Verdi. Helaas werd het theater verwoest tijdens bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. Het duurde maar liefst 75 jaar voordat het theater weer opnieuw open zou gaan: in 2018. Het gebouw ziet er nu weer zo uit als dat het er in hoogtijdagen uitgezien heeft. Er wordt voor ons een tafeltje gereserveerd voor een gezellig diner nabij het theater. Na het diner zullen we gaan genieten van een prachtige voorstelling! N.B. Het programma is nog niet bekend; exacte informatie hierover volgt.

Overnachting: Hotel Corallo in Rimini.

Zaterdag 4 september

Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en vertrekken we weer naar Bologna. Hier gaan we nog één van de iconen van de stad bekijken; het heiligdom van San Luca. Deze basiliek op de Monte Guardia is met de langste aaneengesloten zuilengalerij ter wereld – van maar liefst 666 bogen – met het centrum van de stad verbonden. Het ligt bovenop een heuvel, waar je uitkijkt over de stad en over de groene Italiaanse heuvels. Later in de middag volgt de transfer naar de luchthaven voor onze vlucht terug naar huis.

Einde van een geweldige taalreis!

Reissom

Landarrangement: € 1.070 per persoon
SGR heffing: € 5 per persoon
Taalcursus: €425 per persoon
Retourticket: circa € 310 per persoon (indicatie)
Ticketgarantieverzekering: € 7,50 per ticket
Totale reissom: € 1.817,50

Minimaal aantal deelnemers is 14.
N.B. Het programma blijft onder voorbehoud van wijzingen.

Inclusief:

 • Genoemde vluchten in economy class met Flex tarief
 • Belastingen, toeslagen, ticketfees, ruimbagage en stoelreserveringen
 • Verblijf in genoemde hotels in een gedeelde 2-persoons kamer
 • Verzorging op basis van logies & ontbijt
 • Transfers en excursies conform programma
 • Entreegelden
 • Taalles 5 ochtenden
 • Voorbereiding, organisatie en reisbegeleiding

Exclusief:

 • Toeslag 1-persoons kamer: € 260 (totaal voor 7 nachten)
 • Fietshuur: € 55 voor 5 dagen ter plaatse te betalen
 • Toeristenbelasting: ter plaatse te betalen
 • Maaltijden en drankjes in de restaurants: ter plaatse te betalen
 • Voorstelling in het theater
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (via Manon af te sluiten)

Heeft u interesse in de taalreis naar Bologna en Rimini?

Aanmelden taalreis 2021

BELANGRIJKE INFORMATIE

Reizen in Corona-tijd levert veel vragen en onzekerheden op. Veiligheid komt op de eerste plaats en via Unique Travel is de reis in vertrouwde handen. Hieronder een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden:

 • Unique Travel is aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.
 • Dankzij de ticketgarantieverzekering wordt de ticketprijs vergoed bij faillissement van de luchtvaartmaatschappij.
 • Op deze samengestelde reis zijn de ANVR reisvoorwaarden van toepassing als ook de volgende aanvullende voorwaarden: wijzigingskosten bedragen € 75 per persoon plus het eventuele tariefverschil. De annuleringskosten bedragen 100%.
 • Voor onvoorziene omstandigheden raad ik aan een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Informeer bij jouw eigen verzekeraar welke Corona-gerelateerde situaties verzekerd zijn. Of sluit een kortlopende reis- en annuleringsverzekering af via Unique Travel. Hierin is opgenomen een quarantainedekking en een vergoeding van de reissom indien je voor vertrek positief test op Covid-19.
 • Een aangepast reisadvies van geel of groen naar code oranje of rood wordt niet vergoed door de verzekeraar. Als de vlucht geannuleerd wordt door de luchtvaartmaatschappij, kan de vlucht worden omgeboekt of je hebt recht op teruggave van de kosten. M.b.t. het landarrangement: doet deze situatie zich voor, dan is per persoon een fee van € 50 verschuldigd. Het overige deel kan kosteloos worden geannuleerd.
 • Verplichte reisbureaukosten zoals de ticketgarantieverzekering en de SGR heffing zijn niet restitueerbaar.
 • Unique Travel informeert ons voor vertrek over de actuele voorschriften en benodigde documenten om veilig te kunnen reizen. Houd altijd het actuele reisadvies in de gaten voor de laatste aanpassingen en maatregelen ter plaatse. Je bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten en vaccinaties. Kosten voor een PCR-test zijn voor eigen rekening.