Taalreis Tropea 2019

Vluchtschema
Zaterdag 01-06-2019       Rotterdam – Lamezia Terme      16:00 – 18:35
Zaterdag 08-06-2019       Lamezia Terme – Rotterdam      19:20 – 22:05

N.B. Dit vluchtschema is onder voorbehoud.


Programma Italiaanse taalreis Tropea

Zaterdag 1 juni

Vlucht naar Lamezia Terme. Bij aankomst staat een b

usje voor ons klaar dat ons rechtsreeks naar het hotel in Santa Domenica zal brengen: Residence Le Playe. Dit hotel met zwembad en geweldig uitzicht ligt op circa 5 minuten lopen van de taalschool.

Zondag 2 juni

Vandaag gaan we kennismaken met de pittoreske Eolische eilanden! In de ochtend worden we opgehaald bij het hotel en rijden we naar de haven, waar we aan boord van de comfortabele excursieboot gaan. Vanuit Tropea varen we naar de mooie natuurwonderen van Vulcano, Lipari en Stromboli en ontdekken we zwavelbaden, kleurrijke vissersboten en actieve vulkanen.

De eerste bestemming is Vulcano, het zuidelijkste eiland, waarvan de zwavelbaden bekend staan om hun helende krachten. Daarna varen we naar Lipari, het grootste Eolische Eiland, waar we van het uitzicht over de kleurrijke vissersboten in de haven en over de stad kunnen genieten. Het kasteel torent hoog boven de stad uit, en de straten aan beide kanten zijn versierd met bloemen van de wijken Marina Corta en Marina Lunga. Verder landinwaarts vind je kappertjesstruiken, puimsteenmijnen en fantastische uitzichtpunten. Als laatste het vulkanische eiland Stromboli, waar een van de hoogste vulkanen van Europa te vinden is. Bekijk de imposante uitbarstingen met rookpluimen en laat je betoveren door dit natuurlijke spektakel. Bezoek het dorp S

an Vincenzo, dat Ingrid Bergman en Rossellini aantrok. Wandel tussen de kleine boetiekjes en souvenirwinkels, geniet van een ‘aperitivo’ of baad in het kristalheldere water. Gedurende de dag is er voor de liefhebbers ook gelegenheid om te zwemmen. In de avond worden we weer teruggebracht naar het hotel.vindt

Maandag 3 juni

Nadat jullie enige dagen voor vertrek al een toets online hebben gemaakt om het juiste niveau te bepalen wordt er op maandagochtend nog een gesprek met iedereen gevoerd om de uitslag van de toets te verifiëren en zorg te dragen voor het plaatsen van elke cursist in de juiste groep.

De school Scuola Conte Ruggiero vindt de conversatie het belangrijkste aspect van hun taalonderwijs ook al is de grammatica natuurlijk ook een belangrijk onderdeel. Ze realiseren zich heel goed dat de studente

n naar Italië komen om de taal te leren spreken en daarom past deze school bij de visie van Tutta Lingua. Af en toe geven ze  in de prachtige tuin les om het informele karakter van het taalonderwijs te benadrukken. Tutta Lingua is ervan overtuigd dat deze school met haar gekwalificeerde docenten ervoor zorg draagt dat jullie spreekvaardigheid vooruit zal gaan in deze geweldige week.

Taalles 8.30-12.30
’s middags op school les over de Italiaanse gebaren

Taalreis Italie 2019 - leer italiaanse gebaren

Dinsdag 4 juni

Taalles 9.00-12.30
De middag is ter vrije besteding.

Woensdag 5 juni

Taalles 9.00-12.30

In de middag gaan we het bijzondere plaatsje Pizzo Calabro ontdekken met een Italiaanse privé gids. Het typisch middeleeuws centrum heeft talrijke kerken waaronder de kerk van Piedigrotta, een kleine kerk gebouwd in een tufstenen rotswand, met arcaden en honderden in tuf gemaakte beelden en praktisch op het strand gelegen. In een van deze kerken, de San Giorgio, kun je een Christusbeeld bewonderen van de hand van Gianlorenzo Bernini, de beroemde zeventiende-eeuwse architect en beeldhouwer die onder meer tekende voor de Fontana dei Quattro Fiumi op het Piazza Navona in Rome. Pizzo is ook zeer bekend om zijn heerlijke tartufo-ijs.

Donderdag 6 juni

Taalles 9.00-12.30
Kookworkshop en aansluitend diner

Vrijdag 7 juni

Laatste taalles 9.00-12.30

Aan het einde van middag worden we naar de haven gebracht en wacht ons een unieke en ontspannende ervaring aan boord van een privéboot! Ervaar de zonsondergang terwijl we genieten we een heerlijk drankje. In Tropea stappen we uit en is er voor ons een tafel gereserveerd in een lokaal restaurant (ter plaatse te betalen). Na het diner lopen we naar het openluchttheater; een schitterend decor voor een echte Italiaanse voorstelling. N.B. Het programma voor juni 2019 is nog niet bekend; exacte informatie hierover volgt. In de zwoele buitenlucht bezorgen de klanken van de voorstelling ongetwijfeld iedereen kippenvel! Na afloop worden we teruggebracht naar het hotel.

 

Zaterdag 8 juni

Een kennismaking met het landleven van Calabrië mag niet ontbreken! In de loop van de ochtend vertrekken we naar Caria, een klein stadje in de heuvels met prachtige vergezichten. Deze (niet zo intensieve) wandeling met Italiaanse privé gids staat in het teken van natuur, geschiedenis en gastronomie. De wandeling eindigt bij een historische boerderij waar we wat lokale versnaperingen kunnen proeven. In de middag worden we teruggebracht naar het hotel voor wat laatste uurtjes ontspanning. Rond 17:00 uur staat het busje klaar om ons weer naar de luchthaven te brengen.

Einde van een geweldige taalreis!

Reissom

Landarrangement: € 560 per persoon
Taalcursus: € 399 per persoon
Retourticket: € 300 per persoon (onder voorbehoud)
Totale reissom: € 1.259

Minimaal aantal deelnemers is 10.

N.B. Het programma blijft onder voorbehoud van wijzingen.

Inclusief:

 • Genoemde vluchten in economy class
 • Belastingen, toeslagen, ticketfees en ruimbagage
 • Verblijf in genoemde hotel in een gedeelde 2-persoons kamer
 • Verzorging op basis van logies & ontbijt
 • Transfers en excursies conform programma
 • Taalles 5 ochtenden
 • Voorbereiding, organisatie en reisbegeleiding

Exclusief:

 • Toeslag 1-persoons kamer: € 95 (totaal voor 7 nachten)
 • Toeristenbelasting: ter plaatse te betalen
 • Maaltijden
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (via Manon af te sluiten)