Italiaans leren bij Tutta Lingua

L’italiano è una lingua straordinariamente complessa, armoniosa, musicale, che profuma di caffè, storia, arte. È un vero peccato che sia poco diffusa nel mondo, specialmente in Italia.
Michelangelo da Pisa

Cursus Italiaans bij TuttaLingua Een cursus Italiaans bij Tutta Lingua is een belevenis! Een ervaring die veel verder gaat dan het leren van de taal. Want Italië-expert Fiona Stramigioli brengt haar kennis en liefde voor het land, samen met de onvermijdelijke grammaticaregels, graag over aan haar cursisten. Tijdens de cursus Italiaans leert u dat taal het resultaat is van cultuur en tradities, van geschiedenis en plaatsen. En uiteraard leert u, naast de vele aspecten van de Italiaanse taal, hoe u de regels op een professionele manier toepast.

Intakegesprek:

Interesse in een cursus Italiaans? Vraag dan een gratis intakegesprek aan. Tijdens dit vrijblijvende gesprek vertellen we u wat u kunt verwachten, bepalen we uw huidige taalniveau en bespreken uw leerwensen. Enthousiast? Dan plaatsen we u in een groep die bij u past.

Italiaans leren in kleine groepen:

Om uw mondelinge vaardigheden te verbeteren, is het belangrijk dat u voldoende tijd, ruimte en aandacht tijdens de lessen krijgt. Daarom werkt Tutta Lingua in kleine groepjes van vier tot acht personen. U krijgt volop ruimte om te oefenen en ervaringen te delen. Zo brengen we u het Italiaans zo goed mogelijk bij en ziet u snel vorderingen.

Cursus Italiaans op elk niveau:

  • Italiaans voor beginners 1 (niveau A1)
  • Italiaans voor beginners 2 (niveau A2)
  • Italiaans voor halfgevorderden (niveau B1)
  • Italiaans voor gevorderden (niveau B2)
  • Italiaans voor Vergevorderden(niveau C1)

Lesmodules:

Deze lesmodules hebben betrekking op de groepen: half-beginners, gevorderden, vergevorderden en conversatie. De echte beginners schrijven zich in voor onderdeel A en B omdat zij niet starten met herhalingslessen maar meteen het cursusjaar in september beginnen.

Het eerste gedeelte (Onderdeel A) van de cursus, start meteen in september en bestaat uit 4 herhalingslessen. Dit begint de eerste week in september. Vervolgens gaat de cursus van start (Onderdeel B) en deze bestaat uit 20 gewone lessen. Start begin Oktober. Aansluitend rond eind maart begint het laatste onderdeel (Onderdeel C) van 4 lessen conversatie van anderhalf uur waarin we de geleerde stof gaan toepassen. Het schooljaar kan zo doorlopen tot eind mei.

Wanneer mensen in september nog op vakantie zijn en geen behoefte hebben aan herhaling schrijven ze zich niet in voor onderdeel A. Dit geldt ook voor onderdeel C. Onderdeel B is verplicht. Voor de beginers is onderdeel A en B verplicht.

Kosten per onderdeel (onderdeel B verplicht)

De kosten voor de echte beginners zijn 360, — euro voor 24 lessen. Module A en B

Onderdeel A: €62,-
Onderdeel B: €,310-
Onderdeel C: €91,50,-

Italiaans voor bedrijven

cursus italiaans, kom in italiaanse sferen

De Italiaanse zakelijke cultuur is anders dan die in Nederland. De cultuur is hiërarchischer waar men meer aandacht heeft voor rangen en standen. ‘Fare bella figura’ betekent dat uiterlijk vertoon even belangrijk is als de inhoud. Een voorbeeld? Presenteer je dus niet met een Donald Duck stropdas, want dan word je niet echt serieus genomen…

Is het vertrouwen eenmaal gewonnen, dan zal een Italiaanse zakenpartner voor je gaan en in je geloven. Afspraken maak je echter het liefst met ‘de baas’. Je moet dan wel even het vertrouwen winnen. Tutta Lingua leert u de juiste omgangsvormen om dit proces soepel te laten verlopen. Daarbij moeten we onze Nederlandse ‘directheid’ dan af en toe laten varen.. Fiona Stramigioli kan het weten, want zij werkte jarenlang in de Italiaanse zakenwereld. Als ondernemer is het van groot belang dat u niet alleen de taal kent, maar zeker ook de gewoonten in Italië. Hoe gaat men met elkaar om? En hoe doe je zaken met Italianen? Fiona maakt u graag wegwijs in de Italiaanse zakencultuur en de bijbehorende omgangsvormen. Want als u de cultuur begrijpt, communiceert u veel vlotter met uw Italiaanse zakenpartners. Tutta Lingua verzorgt ook incompany trainingen en treedt op als (beëdigd) tolk/vertaler voor zakelijke gesprekken. Lees meer over Italiaans voor bedrijven.

Meer weten over een cursus Italiaans voor privé of zakelijk gebruik?

Altijd als eerste op de hoogte blijven van cursussen Italiaans?

Volg TuttaLingua op Twitter, Facebook of LinkedIn