• culturele verschillen Italie en Nederland

Culturele verschillen tussen Italië en Nederland

4th juni, 2019|Blog Italiaans|

Culturele verschillen worden soms zichtbaar door woorden die in de ene taal belangrijk zijn en waar in een andere taal geen woord voor is. Bijvoorbeeld: de uitdrukking ‘la prova costume’ is een voorbeeld van ‘fare bella figura’ dat in Italië heel belangrijk is terwijl in Nederland juist de inhoud belangrijker is dan de vorm. Ken jij het begrip ‘fare bella figura? Als je dit jaar op vakantie gaat naar Italië, denk dan aan de uitdrukking: “when in Rome do as the Romans do”en pas bijvoorbeeld je vakantiekleding aan aan de Italiaanse gebruiken of vind je dat je dat zelf mag weten? Realiseer je dan dan je uit gaat van het Nederlandse ‘centraal stellen van het individu’ en dat iedereen een onderdeel is van zijn of haar cultuur. In mijn blog vertel ik er iets over.

  • Leer Italiaans - vijf makkelijke uitdrukkingen

5 handige Italiaanse vakantiewoorden

4th mei, 2019|Blog Italiaans|

Heerlijk! Bijna vakantie. Je ziet jezelf al bijna zitten met een cappuccinootje op een Italiaans terras in de zon. Italië is een prachtig land om vakantie te vieren. Alleen die taal. Het zou tóch handig zijn om een paar woorden Italiaans te kunnen. Dat is ook zo. En daar kan ik je bij helpen. Leer deze vijf woorden en je zult zien het veel gemakkelijker wordt om in Italië duidelijk te maken wat je wilt. Het zijn er maar vijf. Dat moet lukken toch?

Online Cursus Italiaans voor beginners

11th november, 2018|Cursus Italiaans Particulieren, Italiaans leren, slider|

Online Cursus Italiaans voor beginners Na vele jaren ervaring in het lesgeven en gebruik gemaakt te hebben van verschillende lesmethodes kreeg ik behoefte aan het ontwikkelen van mijn eigen lesmethode. Ik vind dat je elke dag moet oefenen om een taal te leren en vooral ook dat iedereen in zijn eigen tempo een taal kan leren. Hierin kan een e-learningomgeving een echte aanvulling zijn. Echter mijn docentenbrein is er niet in getraind om het materiaal in een E-learningomgeving te zetten en daarom heb ik contact gezocht met Liesbeth Veenstra van het bedrijf Learningbird. Zij is onderwijskundige en expert in het ontwikkelen van lesmateriaal, onder andere voor e-learning. Hoe werkt het? Je leert in deze online cursus de basis van de Italiaanse taal. Elke week volg je online een les over