The Flipped classroom: Italiaans voor beginners

Tijdens het lesgeven wordt het soms op een pijnlijke manier duidelijk dat de ene leerling iets sneller begrijpt dan de ander. Hierdoor is er met name in de beginnersgroepen soms wat frustratie aanwezig bij cursisten. Bij de één omdat hij of zij het gevoel heeft het minder snel te begrijpen dan de rest van de groep en bij de ander omdat sommige zaken die hem of haar al lang duidelijk zijn toch weer opnieuw aan bod komen.

Het concept van de ‘flipped classroom’ maakt hier een einde aan.

flipped classroom - Cursus Italiaans voor beginners

De ‘flipped classroom’ online- en offline Italiaans leren gecombineerd

De ’flipped classroom’ zorgt ervoor dat iedereen in zijn eigen tempo de stof leert. Het doel van flipping the classroom is om tijdens de les meer tijd vrij te maken voor activerende werkvormen. Op deze manier wordt er tijdens de les meer tijd vrij gemaakt voor conversatie en verdieping van de grammatica.

Tutta Lingua biedt je deze vernieuwende onderwijsmethode aan. Deze cursus is dus een combinatie van de online cursus van Tutta Lingua en twaalf  terugkomavonden die er volledig op gericht zullen zijn om je kennis actief te gaan oefenen.

Online cursus Italiaans

In de online cursus volg je een les en maak je de bijbehorende oefeningen. Met deze les ben je ongeveer een uur bezig. Ik leer je zo stap voor stap en met veel eigen ontwikkelde oefeningen deze mooie taal te begrijpen. Je bepaalt zelf wanneer je de les doet en hoe vaak je de dialoog wilt herhalen.

De memo trainer is een extra tool en verbonden aan de cursus. Deze app heeft opgeslagen wat je niet goed hebt gedaan in de online les en biedt je de woordjes en grammatica die je moeilijk vond opnieuw aan. Hierdoor oefen je elke dag 10 minuten je woorden en ben je dus elke dag met de taal bezig.

Offline cursus Italiaans

Tijdens de terugkom avonden zal ik me richten op de twee lessen die je online gevolgd hebt en ga je een stap maken van de passieve kennis die je online hebt opgedaan naar het actief toepassen in een kleine, leuke groep. Deze veilige omgeving biedt je de mogelijkheid om veel dialogen te oefenen zodat je de geleerde stof gaat toepassen.

Deze training vraagt wel de inzet van je om de eerste twee lessen af te ronden in twee weken tijd. Je zorgt ervoor dat je voor de volgende meeting jouw twee lessen hebt afgerond.

Deze manier van leren heet blended learning. De combinatie van online en offline leren combineert de sterke punten van beide.

Voordelen van een online cursus Italiaans:

  • Je volgt Italiaanse lessen waar en wanneer je wilt

  • Je bepaalt zelf het leertempo

  • Je houdt jouw eigen voortgang live in beeld

  • Je krijgt direct feedback op het werk dat jij levert

  • De memo trainer zorgt ervoor dat je elke dag 15 minuten oefent

  • Je hebt geen boek nodig want je hebt je studiemateriaal altijd bij je op je mobiel, laptop of Ipad

Voordelen van een offline cursus Italiaans:

  • Je hebt direct contact met de docent

  • Je kan in de groep leren van elkaars fouten

  • Altijd een hulplijn paraat voor antwoorden op jouw vragen

  • Je kunt goed het spreken en de uitspraak oefenen

Hoe ziet deze flipped classroom cursus eruit?

In een eerste kennismakingsavond leer je elkaar kennen en zorgen we ervoor dat elke memo trainer goed staat ingesteld. Hierna gaat iedereen aan de slag met les 1 en 2 van het eerste blok

Tijdens de eerste terugkomavond gaan we gesprekken en situaties oefenen die met de eerste twee online lessen te maken hebben.

Vervolgens gaat iedereen online aan de slag met les 3 en 4 en komen we na twee weken weer bij elkaar voor een uur conversatie.

Kosten: 380,- (incl. de online cursus en 12 terugkomavonden)

Wil je op een leuke en effectieve manier Italiaans leren spreken?

Meld je nu aan!

Wil je zien hoe de online cursus eruitziet? Probeer dan gratis en vrijblijvend de online cursus uit.

Start de gratis demo!