The flipped classroom

Conversatielessen Italiaans leren in combinatie met de online cursus

Het is letterlijk andersom lesgeven. Je volgt de theorie thuis en gaat bij mij met de praktijk aan de slag.

Wat is een flipped classroom?

Het is letterlijk andersom lesgeven. Je volgt de theorie thuis en gaat bij mij met de praktijk aan de slag.

Waarom start Tutta Lingua met dit concept?

Tijdens het lesgeven kom je erachter dat niet elke student iets even snel begrijpt of even goed is voorbereid. Op zich is dit niet een heel groot probleem maar hoe fijn zou het zijn wanneer iedereen in zijn eigen tempo zich de stof eigen maakt en iedereen op hetzelfde kennisniveau op les komt. Met name bij de beginnersgroepen zou dit voor een grote effectiviteit zorgen.

De ’flipped classroom zorgt er dus voor dat iedereen in zijn eigen tempo de stof leert. Het doel van flipping the classroom is om tijdens de les meer tijd vrij te maken voor activerende werkvormen, zoals conversatie en verdieping van de grammatica.

Tutta Lingua biedt je deze vernieuwende onderwijsmethode aan. Deze cursus is een combinatie van de online cursus van Tutta Lingua en 12 terugkomavonden die er volledig op gericht zullen zijn om je kennis actief te gaan oefenen.

Hoe ziet deze flipped classroom cursus eruit

Voor de eerste avond zorg je ervoor dat je de eerste twee lessen hebt afgerond van blok 1 zodat we hier de eerste les meteen meekunnen starten. Tijdens de eerste terugkomavond gaan we gesprekken oefenen die met de eerste twee online lessen te maken hebben. Vervolgens gaat iedereen online aan de slag met les 3 en 4 en komen we na twee weken weer bij elkaar voor een uur conversatie.

Kosten: 420,50 (incl. de online cursus en 12 terugkomavonden)

Start vandaag nog met Italiaans leren

De ’flipped classroom’ zorgt ervoor dat iedereen in zijn eigen tempo de stof leert. Het doel van flipping the classroom is om tijdens de les meer tijd vrij te maken voor activerende werkvormen. Op deze manier wordt er tijdens de les meer tijd vrij gemaakt voor conversatie en verdieping van de grammatica.

Tutta Lingua biedt je deze vernieuwende onderwijsmethode aan. Deze cursus is dus een combinatie van de online cursus van Tutta Lingua en twaalf terugkomavonden die er volledig op gericht zullen zijn om je kennis actief te gaan oefenen.

Online cursus Italiaans

In de online cursus volg je een les en maak je de bijbehorende oefeningen. Met deze les ben je ongeveer een uur bezig. Ik leer je zo stap voor stap en met veel eigen ontwikkelde oefeningen deze mooie taal te begrijpen. Je bepaalt zelf wanneer je de les doet en hoe vaak je de dialoog wilt herhalen.

De memo trainer is een extra tool en verbonden aan de cursus. Deze app heeft opgeslagen wat je niet goed hebt gedaan in de online les en biedt je de woordjes en grammatica die je moeilijk vond opnieuw aan. Hierdoor oefen je elke dag 10 minuten je woorden en ben je dus elke dag met de taal bezig.

Offline cursus Italiaans

Tijdens de terugkom avonden zal ik me richten op de twee lessen die je online gevolgd hebt en ga je een stap maken van de passieve kennis die je online hebt opgedaan naar het actief toepassen in een kleine, leuke groep. Deze veilige omgeving biedt je de mogelijkheid om veel dialogen te oefenen zodat je de geleerde stof gaat toepassen.

Deze training vraagt wel de inzet van je om de eerste twee lessen af te ronden in twee weken tijd. Je zorgt ervoor dat je voor de volgende meeting jouw twee lessen hebt afgerond.

Deze manier van leren heet blended learning. De combinatie van online en offline leren combineert de sterke punten van beide.

Voordelen online cursus:

 • Je volgt Italiaanse lessen waar en wanneer je wilt
 • Je bepaalt zelf het leertempo

 • Je houd jouw eigen voortgang live in beeld
 • De memo trainer zorgt ervoor dat je elke dag 15 minuten oefent

 • Je hebt geen boek nodig want je hebt je studiemateriaal altijd bij je op je mobiel, laptop of Ipad

 • Leg een goede basis

Voordelen offline cursus

 • Je hebt direct contact met de docent

 • Je kan in de groep leren van elkaars fouten

 • Altijd een hulplijn paraat voor antwoorden op jouw vragen

 • Je kunt goed het spreken en de uitspraak oefenen

Wat is de opbouw van de online beginnerscursus Italiaans

 • Leer Italiaans in 6 blokken van 4 lessen
 • Tussentijdse toets & Eindtoets

 • Vraag hulp aan een docent als je er niet uit komt

 • Verschillende geluidsfragmenten

 • Interactieve vragen

 • Veel herhalingen