Loading...
Gebruikersinformatie2023-09-22T18:02:22+02:00

Gebruikersinformatie voor de online cursus Italiaans

Je bent nu klaar om Italiaans te leren, waar en wanneer je maar wilt

Beste cursist,

Wat leuk dat je hebt besloten Italiaans te willen leren en dat je de online cursus Italiaans hebt gekocht. Als je de demo ook hebt gedaan kun je gewoon inloggen via dezelfde logingegevens. Heb je dit niet gedaan dan moet je eerst de inloggegevens invoeren. Op deze pagina staan alle tips & trics om aan de slag te gaan met de online cursus Italiaans. Kom je er niet helemaal uit? Onderaan deze pagina vindt je het antwoord op de meest gestelde vragen.

Download de Anewspring Memotrainer app

Download de memo trainer app via de playstore of App Store. De memo trainer werkt het beste via de app van A new Spring. De cursus zelf doe je gewoon op je computer of laptop.

Vul de omgevingslink in

Wanneer er wordt gevraagd om de omgevingslink? Dan is dit tuttalingua.anewspring.nl

Vul je geboortedatum in

Heb je de geboortedatum niet ingevuld toen je de cursus hebt aangeschaft, doe dit dan alsnog even. Wanneer je dan je certificaat aan het einde van de cursus uitprint dan staat er ook de geboortedatum op het certificaat. Je kunt dit doen bij de accountinstellingen onder persoonlijke gegevens.

Tips op een rij

  1. De eerste dialoog is eerst luisteren en daarna kan je ook meelezen. Luister de dialoog een paar keer zodat je jezelf traint om steeds beter dingen te kunnen begrijpen. Dat je niet alles snapt is logisch en dat hoeft ook niet maar je zou bijvoorbeeld je eigen woordenschrift aan kunnen maken door alle woorden op te schrijven die je kent. In ieder geval leer je zo actief te luisteren met de dialoog.
  2. De grammatica uitleg zie je vaak onderin het scherm als reminder wanneer je klikt op het woordje: uitleg’.
  3. De memo trainer op je mobiel kan je ook intensiever instellen, bijvoorbeeld op 10 memotrainers en op ‘uitmuntend’
  4. De extra oefenen knop is er (zoals de naam al zegt) haha om extra te oefenen. Je kunt hiermee de oefeningen waar je fouten hebt gemaakt extra oefenen. Mijn advies, klik na elke les even op de extra oefenen knop. Zo werk je iets meer in de breedte en ga je niet te snel door de cursus heen en beklijft de theorie beter!
  5. Daarnaast is er af en toe ook een drillknop zichtbaar en ook hier kun je extra mee oefenen.
  6. Na het derde blok komt er een tussentijdse toets. Hier krijg je 20 minuten voor en de tijd tikt door ga dus hier echt even 20 minuten voor zitten. Je kan de toets meerdere keren doen zodat je cijfer omhoog gaat en je extra oefent. Je merkt al dat de cursus ook echt gemaakt is om veel te herhalen. Maak dus lekker fouten want alleen zo krijg je ze terug in de memotrainer om te oefenen.
  7. Ik wens je veel plezier met de cursus en mochten er vragen zijn….Druk dan op de knop links vraag de begeleider of het vraagteken. Ik ontvang dan je vraag meteen en kan dan ook snel beantwoorden.
  8. Onlangs ben ik begonnen met het uitbrengen van podcasts. Deze sluit perfect aan bij de cursus. Luister dus ook naar de podcast van Tutta Lingua via Spotify bijvoorbeeld.

Vond je de podcast leuk en denk je dat anderen ‘m ook leuk zouden vinden? Of geef sterren daar help je me ook mee.

Deel ‘m dan!

Met vriendelijke groeten, la tua insegnante

Fiona Woering

Meest gestelde vragen

Ik heb de online cursus italiaans gekocht en nu?2019-09-26T11:10:45+02:00

Na aanmeldingen ontvang je een e-mail met daarin het verzoek een account aan te maken. Vervolgens kun je inloggen via www.tuttalingua.anewspring.nl. Heb je de demo gevolgd? Dan heb je al een account aangemaakt en kun je met die gegevens inloggen. De gehele online cursus staat daar dan voor je klaar.

Beeld op de app past niet.2019-05-04T11:26:42+02:00

Het advies is om de cursus op de computer of laptop te doen. Bij de mobiele telefoon moet je veel scrollen. Het kan wel maar dit is minder prettig.

Ik krijg de foutmelding ‘request was denied for security’2019-05-04T09:40:06+02:00

Om de app te installeren, ontvangt u zodra u gestart bent een mail van ANewSpring. Daarin staan de links om de app te downloaden. Na het downloaden komt u op de welkomstpagina van de app, daar vult u de omgevingslink tuttalingua.anewspring.nl in en uw mailadres en wachtwoord. Zonder www en zonder een @. Dan zult u de foutmelding niet krijgen.

Wat kan ik bij de instellingen aanpassen?2019-04-19T16:51:04+02:00

Trainingstype

Met deze optie kunt u opgeven of u wilt toewerken naar een bepaalde examendatum of dat u liever iedere dag een training wenst te doen.

Trainingsniveau

Met deze optie kunt u selecteren hoe intensief de MemoTrainingen moeten verlopen. Het trainingsniveau geeft het door u gewenste kennisniveau weer op het moment van het examen. Hoe hoger dit niveau, hoe intensiever en omvangrijker de MemoTrainingen zullen zijn. Standaard is hier ruim voldoende aangegeven.

Weekindeling

Met deze optie kunt u aangeven op welke dagen van de week u de MemoTrainer wilt doen en of u hiervoor een herinnering per e-mail wilt ontvangen.

Zet alle dagen op MemoTraining zonder herinnering als u geen notificaties meer wenst te ontvangen.

Klik op het kruisje om terug te gaan naar je cursusoverzicht.

Hoe kan ik de instellingen aanpassen van de MemoTrainer?2019-04-19T16:50:59+02:00

Klik in het overzicht op MemoTrainer instellingen.

Mijn kennisopname loopt achteruit, hoe kan dit?2019-04-19T16:51:10+02:00

Uw kennisopname kan achteruit lopen, naarmate er meer vragen beschikbaar komen. Dit komt doorgaans doordat u steeds verder komt in de e-learning. Uw kennisopname loopt dus niet achteruit; er is alleen nog geen kennisopname beschikbaar voor pas beschikbaar gekomen onderwerpen. De kennisopname zal stijgen, zolang u de MemoTrainer blijft doen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat als u een nacht slaapt over de geleerde stof en vervolgens de volgende dag weer gaat oefenen, u de stof beter kunt onthouden dan wanneer u één dag heel lang zou oefenen.

Door elke dag in behapbare brokjes te oefenen, wordt de lesstof in uw langetermijngeheugen opgenomen. Dit kunt u aflezen in de kennisopname. Hoe hoger dit percentage, des te meer de lesstof is opgenomen in uw langetermijngeheugen.

Stel de MemoTrainer zo in dat hij optimaal voor u werkt. U kunt het trainingsschema instellen en een examendatum kiezen.

Hoe werkt de MemoTrainer?2019-04-19T16:50:39+02:00

Als u een leeractiviteit heeft afgerond, komen de vragen die daarin voorkwamen in een MemoTraining terecht. De MemoTrainer wordt elke nacht rond twee uur speciaal voor u gegenereerd aan de hand van welke vragen goed en welke vragen fout waren beantwoordt in de cursus. De vragen worden herhaald en naarmate u de vragen goed beantwoordt, zullen de tussenpozen van die herhaling steeds groter worden. De MemoTrainer traint u dus op uw zwakke punten, door onderwerpen waar u fout op hebt gescoord te toetsen. Door hierop te trainen zal ook de kennisopname langzaamaan stijgen. Kijken hoe het werkt? Doe de demo.

Hoe kan ik mij aanmelden voor de online cursus Italiaans?2019-04-19T16:50:30+02:00

U kunt zich direct inschrijven via de volgende link: Online cursus Italiaans

Ga naar de bovenkant