Fiona Woering
Fiona WoeringTaaldocent Italiaans en Beëdigd vertaalster

Fiona Woering – Docent Italiaans

Italiëspecialist

De liefde voor Italië zit Fiona Woering in het bloed. Ze trouwde met haar Italiaanse vakantieliefde en samen vestigden ze zich in Borne. Daar is ook haar opleidingscentrum gevestigd.

Italiaanse taal, cultuur en business

Fiona volgde verschillende opleidingen en is universitair geschoold. Dat betekent dat ze veel meer kan bieden dan een native speaker. Ze weet typische Italiaanse uitdrukkingen en/of gewoonten haarfijn uit te leggen, juist omdat ze beide culturen goed kent. Kortom, Fiona is dé Italië specialist die bruggen weet te bouwen tussen Italiaanse en Nederlandse taal, cultuur en business.

Ze werkte o.a. als Italiaans business specialist, organiseerde o.a. het verblijf voor Italiaanse zakenmensen die in Nederland een beurs of congres bezochten en werkte veelvuldig als (beëdigd) tolk/vertaalster op o.a. beurzen.

Fiona is al sinds 2007 docent Italiaans voor TaalTrainingen Twente

Haar cursisten waarderen haar flexibiliteit, spontaniteit en grote aanpassingsvermogen. Fiona brengt de liefde voor de taal, het land, de kunst, muziek en cultuur met passie en betrokkenheid over. Ze is een échte Italië specialist en vindt het belangrijk het ‘complete plaatje’ over te brengen. Daarnaast treedt ze regelmatig op als tolk tijdens zakelijke gesprekken.

  • Universiteit van Amsterdam, Italiaanse taal- en letterkunde (doctoraal examen 1995)
  • Universiteit van Bologna (1992), waar ik 3 tentamens met een 10 heb afgerond.
  • Sinds 2001 – 2013, freelance docente Italiaans, werkzaam bij taleninstituten en volksuniversiteiten (Brielle, Delft, Nijverdal, Talen Twente te Enschede)
  • Sinds (1996) Beëdigd vertaler onder wbtv nr.3423
  • Sinds 2009 directeur van Tutta Lingua, (voorheen F.I.T.T)
  • 2008- 2011 docente Italiaans aan de TIO Hogeschool te Hengelo.
  • 2013 Minor Culturele verschillen Italië -Nederland Hogeschool voor tolken en Vertalers te Utrecht.