Vluchtschema

Zaterdag 18 mei Amsterdam – Napels 12:45 – 15:05
Zaterdag 25 mei Napels – Amsterdam 15:50 – 18:30
N.B. Onder voorbehoud van tijd-/schemawijzigingen.

Een koffer van max. 20 kg per persoon is inbegrepen.

Dagprogramma Italiaanse taalreis naar Sorrento

Zaterdag 18 mei

Na aankomst op de luchthaven van Napels worden we per privé transfer naar onze accommodatie in Sorrento gebracht. De reistijd bedraagt circa 1 uur en 10 minuten. We verblijven in Hotel Villa Maria. Een comfortabel hotel met eigen zwembad, dat op loopafstand van het taalinstituut Sant’Anna ligt.

Zondag 19 mei

In de ochtend worden we het bij het hotel opgehaald voor een dagtour naar de Amalfikust met Italiaanse gids. Deze route langs de Amalfikust is adembenemend met de vele kliffen, baaien, glinsterend blauwe zee en schilderachtige dorpen. We stoppen in Positano voor een korte rondleiding en daarna hebben we hier vrije tijd om te ontspannen op het strand, een kopje koffie te drinken of de verborgen juweeltjes van de stad te ontdekken. In Amalfi bezoeken we o.a. de kathedraal van Santa Maria Assunta en genieten we van een heerlijke lunch (inbegrepen). Daarna reizen we verder naar het prachtige Ravello, een aangename rit door de heuvels langs de kust. Ravello heeft een rijke geschiedenis maar bovenal een adembenemend uitzicht. Niet voor niets is deze achtergrond gebruikt voor vele films en series. Aan het einde van de dag terug naar het hotel

Maandag 20 mei

We starten om 8.30 uur om ieders niveau te bepalen zodat je in de juiste groep wordt geplaatst.
9.00 – 12.40 Taalcursus zowel conversatie als grammatica. Na anderhalf uur studeren hebben we even pauze in de mooi tuin van het Sant’Anna Instituut.
De middag is vrij te besteden

Dinsdag 21 mei

9.00-12.40 Taalcursus.
De middag is vrij te besteden.

Woensdag 22 mei

9.00-12.40 Taalcursus.
Rond 16:00 worden we opgehaald voor een wandeling door Sorrento; de stad van de limoncello! De gids laat ons het oude centrum zien met haar sfeervolle straatjes en winkeltjes. We eindigen bij een traditionele citrusboomgaard in het centrum van Sorrento. Hier sluiten we af met een heerlijk glas limoncello!

Donderdag 23 mei

9.00-12.40 Taalcursus.
De middag is vrij te besteden

Vrijdag 24 mei

9.00-12.40 Taalcursus.
Aansluitend diploma uitreiking.

We vertrekken rond 14:00 uur naar Napels om deze stad te ontdekken per fiets!
Tijdens deze tour krijgen we een goed beeld van het bruisende leven van de hoofdstad van Campanië en zijn charmante wijken. We beginnen met een bezoek aan de bekende baai waar al eeuwen lang het leven in het teken staat van genot en vrije tijd. De promenade biedt een prachtig uitzicht over de eilanden van de golf, de Vesuvius en de oude kastelen. Vervolgens brengen we een bezoek aan de unieke oude stad die op de UNESCO erfgoedlijst staat vanwege de rijke geschiedenis en architectuur. Onze maaltijd vandaag is uiteraard echte Napolitaanse pizza, volgens velen de beste ter wereld (ter plaatse te betalen). We sluiten deze taalreis af met een prachtig optreden bij Napulitanata. Dit is een concertzaal die volledig is gewijd aan het Napolitaanse muzikale erfgoed en volksmuziek uit de regio Campania. Tijdens een avond gevuld met traditionele muziek en zang, worden we meegevoerd op een reis door de geschiedenis van Napolitaanse muziekklassiekers. Laat op de avond keren we terug naar het hotel in Sorrento.

Zaterdag 25 mei

Na het ontbijt check-out bij het hotel en transfer naar Napels voor de vlucht naar huis.

Reissom

Landarrangement: € 1.565 per persoon
Taalcursus: € 475 per persoon
Retourticket: € 425 per persoon (onder voorbehoud)
Totale reissom: € 2465 per persoon

Minimaal aantal deelnemers: 11

N.B. Het programma blijft onder voorbehoud van wijzingen.

Inclusief:

 • Genoemde vluchten in economy class
 • Belastingen, toeslagen, ticketfees, ruimbagage en stoelreserveringen
 • Verblijf in genoemd hotel in een gedeelde 2-persoons kamer
 • Verzorging op basis van logies & ontbijt
 • Transfers en excursies conform programma
 • Taalles 5 ochtenden
 • Voorbereiding, organisatie en reisbegeleiding

Exclusief:

 • Toeslag 1-persoons kamer: € 962 (totaal voor 7 nachten)
 • Toeristenbelasting: ter plaatse te betalen
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering