Taalreis Italië Bari 2023

Vluchtschema
Het voorlopige vluchtschema:
Zaterdag 27 mei Amsterdam – Bari 11:45 – 14:10
Zaterdag 3 juni Bari – Amsterdam 14:55 – 17:35
N.B. Onder voorbehoud van vluchtwijzigingen.

Dagprogramma Italiaanse taalreis naar Bari

Zaterdag 27 mei

Vertrek vanaf Schiphol naar de luchthaven van Bari in Puglia. Nog een stukje écht Italië, zo kun je Puglia het beste omschrijven. Het is niet overlopen door toeristen en de Italianen zelf weten de kust in de zomer ook zeker te vinden. Behalve een prachtig blauwe, heldere zee, zandstranden afgewisseld met ruige rotsen is Puglia vooral bekend om een lieflijk binnenland waar prachtige wijngaarden worden afgewisseld met oneindig veel olijfbomen.

Als de koffers zijn opgehaald, worden we opgewacht door een lokale vertegenwoordiger en naar ons hotel in Mola di Bari gebracht (circa 30 minuten rijden). We verblijven deze week in het 3-sterren Hotel Gabbiano, een gemoedelijk familiehotel met panoramisch uitzicht op zee. Het belangrijkste plein van Mola met zijn winkels en restaurants ligt op 5 minuten loopafstand en de taalschool op 15 minuten. De kust is rotsachtig, maar de zachte zandstranden liggen op slechts 5 km van de accommodatie. Vlakbij is een bushalte, het historische Conversano en de beste spa van Puglia.

De rest van de dag is er geen programma en kan iedereen naar wens relaxen of een kijkje nemen in het stadje.

Zondag 28 mei

Vandaag gaan we Matera en Alberobello ontdekken! De gids brengt ons eerst naar Matera, een van de oudste steden ter wereld die dateert uit de paleolithische tijd. Een unieke stad met de fameuze ‘Sassi’, grotwoningen uitgehakt in het witte tufsteen. Ze herbergden duizenden gevluchte monniken uit Griekenland en de Balkan. Vele jaren erosie van rivieren sneden diepe kloven in het kalksteen. We verkennen dit complexe en prachtige netwerk van grotten te voet om deze prachtige oude stad het beste te ervaren. Na de lunch (inbegrepen) vertrekken we naar Alberobello. Alberobello ligt midden in de lieflijke Itria-vallei. Het is het sprookjesland van de ‘trulli’ – zonderlinge witte kegelvormige huisjes met pannenkoekdaken – dat wordt omringd door glooiende heuvels en een prachtig amfitheater. We eindigen deze dag weer bij ons hotel. Bij een restaurant in de buurt is voor ons een tafel gereserveerd voor het diner (ter plaatse te betalen).

Maandag 29 mei

Vandaag is de eerste taalles bij de taalschool La Giara.
Kookworkshop: maken van orecchiette. De kookworkshop wordt gehouden in ‘una villa in campagna’

Dinsdag 30 mei

In de ochtend taalles.
De middag is ter vrije besteding. Ga bijvoorbeeld op eigen gelegenheid de omgeving ontdekken of geniet van een middag op het strand.

Woensdag 31 mei

In de ochtend taalles.
Om 15:00 worden we opgehaald bij ons het hotel en vertrekken we naar Bari, de hoofdstad van de regio. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is Bari flink gebombardeerd waardoor veel stadskenmerken verloren zijn gegaan maar gelukkig is het oude centrum ‘Bari Vecchia’ bewaard gebleven. De gids laat ons de belangrijkste bezienswaardigheden van de oude stad zien met de basiliek van San Nicola met haar kostbare crypte, de oude kathedraal, het kasteel en de smalle geplaveide straatjes. Hier maken vrouwen de pasta nog steeds met de hand, spelen de kinderen buiten en wordt er op elke hoek van de straat gekookt. Na de rondleiding is er nog vrije tijd om op eigen gelegenheid rond te kijken of te winkelen. Proef zeker ook het heerlijke, lokaal gemaakte ijs! Na een heerlijk diner bij restaurant Le Arpie (ter plaatse te betalen) worden we weer naar ons hotel gebracht.

N.B. Het programma voor het theater is op dit moment nog niet bekend. Als het lukt proberen we na het diner nog naar een voorstelling te gaan en worden we daarna teruggebracht (nog niet inbegrepen).

Donderdag 1 juni

In de ochtend taalles.
De middag is ter vrije besteding.

Vrijdag 2 juni

In de ochtend de laatste taalles. Aan het begin van de middag staat de bus klaar om ons naar Polignano a Mare te brengen voor een boottocht langs de kust. Polignano a Mare is beroemd om zijn unieke grotten en rotsformaties. Duik direct vanaf de boot in de turquoise kustwateren en ontspan aan boord met prosecco en lichte snacks. Na de boottocht bezoeken we het stadje zelf, één van de meest pittoreske plaatsjes aan de kust van Puglia, en het strand van Lama Monachile. Aan het einde van de dag reizen we weer terug naar het hotel.

Zaterdag 3 juni

Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en vertrekken we weer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar huis.
Einde van een geweldige taalreis!

Reissom

Landarrangement: € 973 per persoon
Taalcursus: € 455 per persoon
Retourticket: € 360 per persoon (onder voorbehoud)
Totale reissom: € 1.788 per persoon

Minimaal aantal deelnemers: 12

N.B. Het programma blijft onder voorbehoud van wijzingen.

Inclusief:

 • Genoemde vluchten in economy class
 • Belastingen, toeslagen, ticketfees, ruimbagage en stoelreserveringen
 • Verblijf in genoemd hotel in een gedeelde 2-persoons kamer
 • Verzorging op basis van logies & ontbijt
 • Transfers en excursies conform programma
 • Taalles 5 ochtenden
 • Voorbereiding, organisatie en reisbegeleiding

Exclusief:

 • Toeslag 1-persoons kamer: € 197 (totaal voor 7 nachten)
 • Toeristenbelasting: ter plaatse te betalen
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering